Specialistenlijst

Hieronder vindt u een lijst van alle specialisten uit onze basisteksten.

Ik heb 2 specialisten uit mijn tekst: (Davina Crombez)

 • specialist 1:

Ethische adviescommissie van de universiteit = De primaire taak van de Adviescommissie is het voorkomen van uitvoering van WMO-plichtige onderzoeksvoorstellen zonder de daarvoor wettelijk verplichte toetsing.
Daarnaast adviseert de Adviescommissie, waar nodig, voorstellen aan te passen waardoor uitvoering van onderzoek op ethisch en juridisch verantwoorde wijze kan plaatsvinden.
Tenslotte verzorgt de Adviescommissie onderwijs voor studenten, docenten en onderzoekers.

https://www.han.nl/onderzoek/werkveld/projecten/ethische-adviescommissie-onderzoek/

 • specialist 2:

Gezinswetenschappen= Dit is een opleiding in bachlor diploma. Tijdens de opleiding Gezinswetenschappen leer je gezinnen, partners en kinderen te begeleiden. In het eerste jaar staan vooral algemene menswetenschappen zoals Sociologie, Filosofie, Psychologie en Pedagogie op het programma. In het tweede jaar focus je op het gezin zelf. Je bestudeert de relatie tussen partners: de partnerkeuze, seksualiteit en communicatie tussen gezinsleden. Ook de ouder-kindrelatie en de opvoeding komen op de voorgrond: wat is een ‘goede’ opvoeding en hoe kun je ouders ondersteunen?

https://www.odisee.be/nl/gezinswetenschappenvoorvolwassenen

Ik heb 1 specialist gevonden in mijn basistekt: (Samantha Vandekerckhove)
Journalist, Andy Carvin: Deze journalist studeerde aan de Northwestern-universiteit.
Hij schreef het boek “Distant Witness: Social Media, the Arab Spring and a Journalism Revolution. Hij won ook een Shorty Award hiervoor.
Ik vond deze info op https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Carvin.

Baarte Vercruysse:
In mijn basistekst worden 5 specialisten vermeld:

 • Bion Wilfred

Geboren 1897 in India en gestorven 1979 in England
Bion was een Britse psychiater & pionier op het terrein v/d groepsdynamica
info gevonden via: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilfred_Bion

 • Kimball Elisabeth

Elisabeth is de onderdirecteur van Lifelong Learning, de directeur van het centrum voor het Ministerie van onderwijs
en professor Christelijke vorming en congregationeel leiderschap
info gevonden via: https://drexel.edu/coas/faculty-research/faculty-directory/elizabeth-kimball/

 • King K

Van King heb ik geen verdere informatie gevonden op het internet.

 • Wenger Étienne

Wenger is geboren 1952 in Zwitserland.
Hij is een educatieve theoreticus & beoefenaar.
Hij staat vooral bekend door zijn formulering van de theorie van gesitueerde cognitie & zijn werk op gebied van praktijk gemeenschappen
Info gevonden op: https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89tienne_Wenger

 • White Nancy

Van White heb ik geen persoonlijke info gevonden wel een link naar de website van amazon om haar boek te bestellen.
boek: Digital Habitats: Stewarding Technology for communities

Ik Elise Vanhoonacker bespreek hieronder 3 specialisten uit mijn basistekst.

 • Robert Jan simons
is emeritus hoogleraar. Tot 1990 werkte hij aan de Universiteit van Tilburg en bij het Tilburgs Instituut voor Academische Studies (tias).
Van 1990 tot 2001 was hij hoogleraar onderwijs en opleidingspsychologie en onderzoeksdirecteur pedagogiek en onderwijskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarna werkte hij als hoogleraar ‘didactiek in digitale context’ en als directeur van het ivlos aan de Universiteit Utrecht.
Vanaf januari 2010 verruilde hij deze laatste functie voor het directeurschap van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO). Sinds 1 januari 2014 is hij met emeritaat. Hij werkt nu als zelfstandig professional vanuit zijn bureau ‘Visie op leren’.
info gevonden:https://wij-leren.nl/robert-jan-simons.php
robert%20jan%20simons.jpg
 • Dado Van Petegem
is Managing Partner bij Duval Union Consulting, waar hij bedrijven helpt bij het opbouwen van duurzame digitale, sociale en mobiele strategieën. Van Peteghem werkte eerder als consultant voor internationale merken uit verscheidene sectoren en is een veelgevraagd gastdocent en spreker.
info gevonden: https://www.lannoo.be/nl/dado-van-peteghem
Dado_Van_Peteghem.jpg
 • Femke Akkerman
Femke Akkerman is social media specialist en vlogkoningin. Al jaren helpt zij verschillende bedrijven en ondernemers zich positioneren met behulp van kekke video’s. Maar met alleen een gave video of foto ben je er niet. Welk verhaal vertel je en op welke wijze bereikt dat jouw publiek. Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook, voor Femke gesneden koek!
Info gevonden: https://www.musicmatters.nu/dreamsunite/femke-akkerman/
Femke%20akkerman.jpg

Maud Wijckaert (4)

*Wouter Veldboer: Applicatiebeheerder Magister Voortgezet Onderwijs at Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. Hij werk hier tot op heden nog en is hier begonnen in oktober 2007.

*Willy-Anne Van Stiphout:Ervaren docent epidemiologie leert professionals in de gezondheidszorg de vertaalslag maken van wetenschap naar praktijk.

*Marrit Nijman:Jeugdarts VSO school cluster 3 in het GGD Amsterdam dit is ze al sinds september 2016. Verder is ze ook nog stafarts en beleidsadviseur jeugdgezondheidszorg ook bij GGD Amsterdam. Daarvoor was ze gewoon jeugdarts en arts, dit tot mei 2009.

*Daan Uitenbroek: Onderzoeksadviseur, consultant (zelfstandig). Hij heeft een opleiding gevolgd bij RU Groningen. Hier studeerde hij Docter en Sociologie met specialisatie Methoden en technieken, wiskunde en rechten. Dit van 1979 tot 1986.

Iza Vercruysse
Doorheen heb ik één specialist gevonden in mijn tekst namelijk: Dr. Antonius J. van Rooij (Tony).

Antonius J. van Rooij, PhD (Tony) is senior onderzoeker aan de Universiteit Gent (Vakgroep Communicatiewetenschappen). Hij is ook verbonden aan de imec Research Group for Media, Information, and Communication Technology (mict). Zijn doctoraat (Rotterdam, 2011) ging over overmatig gebruik van videogames en kreeg de titel "Online Video Game Addiction": Het verkennen van een nieuw fenomeen".
Zijn huidige onderzoeksonderwerpen gaan over verantwoord mediagebruik, waaronder de studie van online gokken en gokken.
Daarnaast richt hij zich ook op het gebruik van videospellen voor de gezondheid. De hardnekkigheid die videospellen uitlokken kan nadelige gevolgen hebben, maar kan ook gebruikt worden om gezondheidsvoordelen te behalen.

Info en foto gevonden: https://www.ugent.be/ps/communicatiewetenschappen/mict/en/team/former-team-members/tony_van_rooij

Zanne Ver Eecke
In de tekst heb ik 10 specialisten gevonden

 • Ned Block: Amerikaanse filosoof die werkt aan de filosofie van het brein. hij si hoogleraar filosofie en psychologie aan de universiteit van New York.
 • Ginny braun: Ze is gespecialiseerd in thematische analyse en gender studies. Ze is docent in de universiteit van Loughborough.
 • Judson Brewer: Hij is gespecialiseerd in gewoonteverandering en de wetenschap van zelfbeheersing.
 • Gerarld Caplan: hij was een wereldberoemde kinder- en gemeenschapspsychiater. hij was de uitvinder van de moderne praktijk van consulten over geestelijke gezondheid.
 • Victoria Clarke: Ze doet onderzoek op het vlak van kwalitatieve en kritische psychologie, seksualiteit en geslacht, familie en relaties, uiterlijk en belichaming. Ze is vooral bekend door haar werk aan kwalitatieve methoden en thematische analyse.
 • Dennis M. Donovan: Hij is hoogleraar in de afdeling psychiatire en gedragswetenschappen aan de medische faculteit aan de universiteit van Washington.
 • Henk Garretsen:Gespecialiseerd in: Gezondheids(zorg)beleid, openbare gezondheidszorg, verslaving, alcohol- en drugsbeleid.
 • David Griffiths: Hij is een Amerikaanse natuurkundige en opvoeder.
 • Alan G. Marlatt: Hij verrichte baanbrekend onderzoek naar schadebeperking, korte interventies en terugvalpreventie.
 • Gert-Jan Meerkerk: Gespecialiseerd in gebruik en misbruik van online pornografie.

Nikita De Coninck:

Onderzoeker:
tim cook - De bestuursvoorzitter van Apple.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tim_Cook

Onderzoeker: Johns hopkins - Ondernemer
- Investeerder
- Filantroop
- Abolitionist
https://en.wikipedia.org/wiki/Johns_Hopkins

Onderzoeker: Kaplan - Een Amerikaanse bedrijfseconoom
https://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Kaplan

Onderzoeker: haenlein - Hoogleraar marketing bij ESCP
http://www.michaelhaenlein.eu/

*Specialistenlijst Camille Verhaest*

De Caluwé Léon: Hij is geboren in 1950. Hij is Nederlands bedrijfskundige, organisatieadviseur, en hoogleraar advieskunde aan de Vrije Universiteit. Hij is gespecialiseerd in veranderingsmanagement. Hij heeft een kleurenmodel van veranderen ontwikkeld.
Hij heeft een uitgebreide lijst van publicaties. Hij ontving diverse professionele prijzen voor zijn werk.

Kwakman Frank
Hij is geboren in 1950. Hij is Nederlands bedrijfskundige, organisatieadviseur, en hoogleraar advieskunde aan de Vrije Universiteit. Hij is gespecialiseerd in veranderingsmanagement. Hij heeft een kleurenmodel van veranderen ontwikkeld.
Hij heeft een uitgebreide lijst van publicaties. Hij ontving diverse professionele prijzen voor zijn werk.

Pink, D.
Hij is geboren in 1964. Hij is auteur van 6 boeken, waaronder A Whole New Mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future.
Hij heeft ook het televisieprogramma Crowd Control op National Geographic gepresenteerd en is actief als spreker.Hij woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Washington.

Tapscott D.
Hij is geboren in 1947. Hij woont in Toronto. Hij is een Canadees ondernemer, auteur, adviseur en spreker. Hij is een internationaal gerespecteerde autoriteit op het gebied van de strategische waarde en invloed van informatietechnologie op bedrijf en maatschappij. Hij is getrouwd met Ana Lopes en heeft 2 kinderen.
Hij heeft 11 boeken geschreven of er als co-auteur aan meegewerkt.

Hans Vermaak
Hans Vermaak is adviseur, docent en onderzoeker. Hij partner van Twynstra Gudde en collega van Léon de Caluwé. Samen hebben zij het veranderconcept kleurdenken ontwikkeld.
‘Leren veranderen’ heeft hij ook samen met Léon de Caluwé gepubliceerd.

Weggeman Matthieu
Hij is geboren in 1953. Hij is een Nederlands bedrijfskundige, organisatieadviseur, en hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is gespecialiseerd in kennis- en innovatiemanagement.
Weggeman's interesse als onderzoeker gaat uit naar innovatieprocessen in kennis- en technologie-intensieve organisaties, zoals het onderwijs en de gezondheidszorg. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals, strategieformulering, het realiseren van collectieve ambitie in teams en organisaties en de werkwijzen van de netwerkgeneratie